Família i amics recorden Pau Donés amb una versió de 'Valiente'

 


El cercle familiar i personal més proper a Pau Donés ha volgut retre-li avui homenatge quan es compleix un any de la seva mort amb una versió de la cançó Valent.

El tema pertany a l'últim àlbum que va gravar empasses o escups, publicat l'any passat, i ha estat gravat amb la col·laboració de molts dels músics i amics que van acompanyar al llarg de la seva carrera musical.

A la nota pública que acompanya el llançament el tema, hi ha un text signat per la Família Donés, on s'explica que "el seu únic propòsit és que en una data tan important per a nosaltres, havíem de fer alguna cosa que transmetés part de l'sentiment que Pau ens ha deixat ".

La cançó la va escriure el músic i líder de Jarabe de Palo pensant en els esquenes mullades, "a totes aquestes persones que es veuen obligades a creuar fronteres il·legalment per trobar un món i una vida millor" segons resa el text.

El projecte original

La idea que tenia Pau Donés, que no va poder fer, era gravar el videoclip original de la cançó al costat del seu homònim Pau Gasol

També es recorda en el mateix que Donés tenia previst gravar el vídeo de la cançó original amb el seu homònim i amic Pau Gasol a mitjans de l'estiu 2020, que la idea estava totalment dissenyada i amb dates tancades de rodatge. La seva malaltia desgraciadament va impedir la materialització de la idea.

El vídeo i la cançó estan produïts pel guitarrista Micky Forteza-Rei, peça angular i productor musical de Jarabe de Palo i estret col·laborador de Pau Donés fins a l'últim dia.

Fidelitat i amistat

Entre els participants estan Carlos Tarque, La Mari de Chambao, Jovanotti, Rulo o La Shica

En el comunicat Forteza explica la gènesi d'aquesta idea-homenatge: "La primera vegada que vaig escoltar la maqueta de la cançó d'Valent, em va tocar tant el cor que quan estàvem en l'estudi gravant i sonava, es em trencava l'ànima. A l'acabar tot el disc, vaig tenir la necessitat de cantar-li a Pau la cançó a guitarra i veu, perquè realment aquí el Valent és Ell ". I acaba el seu text amb un emotiu "gràcies per tant, compadrito ...".

Un anys després, i amb la participació de família, músics, amics, tècnics i mànagers, és a dir, la Família Musical Jarabesca, apareix aquesta versió de Valent a on, especifica Forteza, la família toca "de manera cronològica la cançó, començant per la primera banda fins a l'última ".

El planter de participants és potent i atractiu. A les veus apareixen Carlos Tarque, La Mari de Chambao, Jovanotti, Rulo o La Shica. En l'apartat de músics, tots els xarops i Luis Dulzaides, Quino Béjar, Jimmy Jenks, Víctor Uris, mentre que en els cors la nòmina s'amplia amb familiars directes, amics i col·legues com Marc i Bru Donés, Morgan Britos, Yves Roussel, Eva Nilsen o Maurici Tonelli.