LES CINC BANDES SONORES MÉS VENUDES DE LA HISTÒRIA
1. El guardaespacies (1992)

S'acaben de fer 30 anys de l'estrena d'una de les pel·lícules més taquilleres de la història: El Guardaespatlles. La seva banda sonora està composta per Alan Silvestri (inclou a més temes d'altres grans artistes com Joe Cocker o Lisa Stansfield), però és clar que qui sobresurt per sobre de tots amb la seva veu i cançons és Whitney Houston, la qual interpreta magistralment les cançons.

La seva banda sonora és la més venuda de tots els temps (17 milions de còpies als Estats Units i 45 milions a tot el món), i ha deixat per al record temes com I Have Nothing o I Will Always Love You. Aquesta darrera va vendre 12 milions de còpies, convertint-se en el single més venut d'una dona i encapçalant la llista Hot 100 de Billboard 14 setmanes consecutives. La BSO va guanyar el Grammy al Millor Àlbum de l'Any.


2. Febre del dissabte nit (1977)

L'èxit aconseguit per la pel·lícula protagonitzada per John Travolta, que va ser nominat a l'Oscar a Millor Actor, va ser en gran part gràcies a la banda sonora. Els Bee Gees van ser els autors de diverses de les cançons del disc, com Stayin' Alive, Night Fever o How Deep Is Your Love, la qual ha venut més de 45 milions de còpies a tot el món. Night Fever es va mantenir al primer lloc de la llista de Billboard Hot 100 durant sis setmanes.


3. Dirty Dancing (1987)

Patrick Swayze i Jennifer Grey van donar vida a una de les grans parelles més romàntiques dels 80. La seva banda sonora va tenir un enorme èxit comercial i va arribar a vendre 32 milions de còpies a tot el món convertint-se en un dels àlbums més venuts de la història . El disc, compost per dotze temes, va sortir a la venda l'estiu del 1987 i ràpidament es va colar al primer lloc de la llista nord-americana Billboard 200, dels àlbums més venuts, on es va mantenir durant 18 setmanes.

I've Had The Time Of My Life és el títol de la cançó més reconeguda de la pel·lícula. Gravada per Bill Medley i Jennifer Warnes, va aconseguir diversos guardons: l'Oscar a la Millor Cançó (1987), el Globus d'Or per a Millor Cançó Original (1988) i un Grammy (1988). Es tracta de la cançó on, al final de la cinta, els protagonistes fan un dels balls més reeixits i populars de la història del cinema.


4. Titanic (1997)

Igual que la pel·lícula, dirigida per James Cameron i guanyadora d'11 Oscars (comptava amb 14 nominacions), la banda sonora va tenir un èxit rotund, amb més de 30 milions de còpies venudes. Composta per James Horner, que ens va regalar una de les partitures més famoses del cinema, i on Celine Dion es va tornar immortal per a tota una generació. My Heart Will Go On segueix sent avui dia unes de les cançons més romàntiques del cinema.


La banda sonora va aconseguir arribar al primer lloc de la llista Billboard 200 dels Estats Units (1998) i es va mantenir en aquesta posició durant 16 setmanes. El disc també va ser número u de les llistes de diversos països i ha venut més de 30 milions de còpies a tot el món. Va aconseguir Oscar a la Millor banda sonora - Drama i My Heart Will Go On, Oscar a la Millor Cançó Original.


5. Grease (1978)

Clàssic entre els clàssics per als adolescents de finals dels 70, la seva banda sonora, que incloïa set temes cantats pel duo protagonista, John Travolta i Olivia Newton-John, aviat es va convertir en un èxit de vendes, i el seu tema You're the One That I Want es col·locaria al primer lloc de la llista Billboard dels Estats Units.

John Travolta And Olivia Newton John - You're The One That I Want

El seu BSO ha venut aproximadament 22 milions de còpies a tot el món. ©copyright los40.com